ARCHÍVUM - 2014


2014.05.31. Lezajlott a 31. Ipoly Kupa

<<<Fotógaléria itt!>>>
 

Az egyébként augusztus hónap közepén aktuális nemzetközi horgászverseny ezúttal rendhagyó módon május 31-én került megrendezésre, a ludányhalászi falunappal egybekötve.

 

A reggel borongósan kezdett, a nap sugarai még csak nem is bontakoztak, de hát inkább azért szurkoltunk, hogy ne essen az eső. A helyszín tehát Ludányhalászi volt, de a verseny történetéhez hozzátartozik, hogy a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kezelésében lévő, eredetileg a verseny lebonyolítására kijelölt ludányhalászi Öreg tó horgászhelyeit a verseny előtt néhány nappal, az elmúlt napok heves esőzéseinek köszönhetően elborította a víz. Ezzel e helyszín sajnálatos módon alkalmatlanná vált a verseny megrendezésére, így a szervezők jelentős erőfeszítéseket téve arra az elhatározásra jutottak, hogy a női és ifjúsági kategóriában versenyzők a ludányhalászi Öregpotyka Horgász Egyesület kezelésében lévő élménytavon, még a felnőttek a nagytavon kijelölt versenypályán mérhetik össze tudásukat.

 

Az időjárásnak sajnos parancsolni nem tudunk, így csak egy lehetőség maradt, tudomásul venni a helyzetet, melyet a versenyzők megértéssel fogadtak. Mindezek következtében reggel 7 órakor kezdődő köszöntő egyben tájékoztató szerepet is kapott, majd jött a sorsolás és a horgászhelyek elfoglalása. A 9 órakor kezdődő verseny első felében az előre vetített fogási esélyekkel ellentétben nem sok kapás kecsegtetett, majd később csak beütött egy-egy kisebb zsákmány, az élménytavon pedig kifejezetten szép fogási eredmények elé nézhettek a versenyzők.

 

A három órás verseny végeztével a mérlegelés meghozta a végeredményt. Ezt követően az eredményhirdetésre ünnepélyes keretek között a falu nagypályáján felállított színpadon került sor. Csapatunk a 9 indulóból ezúttal az előkelő IV. helyen végzett.

A csapat tagjai név szerint:

Bagó László, Juhász János, Virág Zsolt, Virtyó Gergely, Kindlik Ádám, Sajóvölgyi Erzsébet.

 

Itt külön említést érdemel Sajóvölgyi Erzsébet, aki kitűnő pecával a mezőny legjobb fogási eredményét érte el, a nők között egyértelmű első helyezést ért el!

 

Ezúton is gratulálunk a szép eredményhez!


2014.05.24. Kitűnően szerepeltek versenyzőink a Megyei Csapatbajnokságon

<<<Fotógaléria itt!>>>
 

A Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége által megrendezett Megyei Csapatbajnokságnak idén (május 24) a Maconkai víztározó adott otthont. Nagy öröm volt számunkra, hogy mind a Szövetség versenyszabályzata, mind az egyesület anyagi helyzete lehetővé tette, hogy egyesületünket két csapat is képviselje, hiszen számos kiváló versenyhorgászban dobog a „Mikszáthos szív”. A lehetőség adott volt tehát…

 

A reggel 9 órakor kezdődő horgászversenyre végül 15 nevezés érkezett, ebből egyedül egyesületünk indított két csapatot. A felnőtt, ifjúsági és utánpótlás versenyzőkből álló csapatok mellett a nők külön kategóriában indulhattak.

 

A napsütéses, szélcsendes időjárás, a gondosan kijelölt versenypálya ideális körülményeket teremtett a 3 órás versenynek, amikor is a mérlegelés következett.

 

Örömmel írhatom, hogy szinte minden kategóriában dobogóra állhattak versenyzőink az alábbiak szerint:

Csapatversenyben az első két helyen egyesületünk csapatai végeztek, minek kapcsán némi humorral megjegyezhetjük, hogy az első hely eldöntése házi verseny volt. Felnőtt kategóriában Édes László remek pecával a III. helyen végzett, még az utánpótlás kategóriában Kindlik Ádám III. helyezést ért el. A külön értékelés következtében az is nyilvánvalóvá vált, hogy a nőknél az első két helyezett is Mikszáthos lett. Név szerint Sajóvölgyi Erzsébet és Bagó Edit (a házi verseny itt is igaz!!!).

 

Meg kell továbbá említeni egy korábban egyesületünk színeiben induló versenyzőt, Birta Krisztiánt, aki ezúttal egy szektor 1-es eredménnyel tért vissza gyökereihez!

 

A csapat tagjai név szerint:

Bagó László, Juhász János, Virág Zsolt, Virtyó Gergely, Édes László, Kürtössy László, Kardos János, Birta Krisztián, Kindlik Ádám, Szaniszló Máté, Teknős Krisztián, Töpler Dániel, valamint Sajóvölgyi Erzsébet és Bagó Edit.

 

Ezúton is gratulálunk a felülmúlhatatlan sikerhez, köszönjük Nektek!

 

Köszönjük Veres István képeit!


2014.05.14. Összefoglaló az elmúlt hetek eseményeiről

Eseménydús hétvégék jártak egyesületünk életében az elmúlt hetekben. Április 26-án, szombaton a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége salgótarjáni küldöttgyűlésén vettek részt Deák László elnök és Lelovics Zoltán titkár. A küldöttgyűlésen bemutatkozott a korábban belépési szándékát kinyilvánító Eger és Vidéke Horgász Egyesület, majd az elnöki és bizottsági beszámolók következtek, valamint az elmúlt év költségvetésének teljesülésének és a 2014 év tervezetének ismertetése következett. A beszámolókat a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.

 

Ezt követően április 27-én, vasárnap, immáron több éves hagyománynak megfelelően az Ipoly folyó szlovákiai szakaszán működő horgász egyesület vezetői, képviselői 19 fővel vettek részt egy horgászversennyel egybekötött baráti találkozón. A Berekalja Horgász Egyesület taván megrendezett programon a baráti kapcsolatok ápolása mellett, szakmai tapasztalatcserével fűszerezve jó fogási eredmények születtek. Ezúton is köszönjük a helyszín biztosítását!

 

Vendéglátásunk válaszául május 03-án, szombaton mi vendégeskedhettünk odaát. A rendezők ez alkalommal is nagy figyelmességgel és készülődéssel vártak minket, majd a reggeli elfogyasztását követően kezdetét vette a horgászverseny, melyen a 16 fős küldöttség a borús idő ellenére számos élménnyel gazdagodott. Egyesületünk részéről Juhász János első, Veres István második, Pásztor Péter negyedik és Lelovics Zoltán ötödik helyezést ért el, valamint a két különdíj is egyesületünk tagjaihoz került.

 

A szlovák horgásztársak körültekintő vendégvárását ezúton is köszöntjük, a díjazottaknak pedig gratulálunk.


2014.05.11. Lezajlott az Egyesület 62. horgászversenye

<<<Fotógaléria itt!>>>
 

2014. május 11-én, vasárnap került sor egyesületünk 62. horgászversenyére, melyet rendszerint május hónapban rendezünk az Ipoly folyó balassagyarmati szakaszán, jellemzően a határátkelő hídja és az ún. Fürdő között. A szürke reggelen 7 óráig volt a gyülekező. A víz mustrálása során annak minősége jónak tűnt, bár kissé opálos színben pompázott. A megjelenteket az egyesület vezetőségének nevében Lelovics Zoltán egyesületünk titkára köszöntötte, majd a versenyszabályokat id. Bagó László, egyesületünk versenyfelelőse ismertette. A horgászhelyek sorsolása következett, majd a kisorsolt horgászhelyek elfoglalásával megkezdődött a felkészülés.

 

Rendhagyó módon a gyermekek versenye is az Ipoly folyón került megrendezésre, melynek szokásos helyszíne eddig egyébként Magyarnándor volt. Mivel a lelkes gyermeksereg is idő előtt megérkezett szüleik kíséretében, a fenti procedúrán együtt estek át a felnőttekkel.

 

A verseny megkezdődött!

 

A reggel 7 órától kisebb-nagyobb intenzitással leérkező esőben előkerültek az esőkabátok, a horgászernyők és töretlen lendülettel folyt a verseny. Többnyire apróbb méretű halak kerültek horogra és kb. másfél órán keresztül folyamatosan esett. Megjegyzem a versenyt megelőző jelentkezéseket nézve, az esős idő ellenére nagy számban jelentek meg a horgásztársak, ahol ki kell emelni a gyermekek teljes létszámát, kitartó horgászatát!

 

Mindeközben a horgásztanyán lázasan folyt a készülődés…

 

Előbb a gyermek verseny ért véget, akik a mérlegelést követően szülői segítséggel gondosan összepakolták felszereléseiket és technikai szünet után vonulhattak a horgásztanyára. Sikerélménnyel távozhattak, hiszen a körülmények ellenére mindenki szép fogási eredménnyel büszkélkedhetett. Ezután a többi résztvevő 3 órás versenye is véget ért és immáron az esőmentes időben megtörtént a mérlegelés. A horgásztanyára vonulva a szervezők összedugták fejüket, majd kialakult a végeredmény.

 

Gyermekek:

I.                   I. Békési Péter

II.                II. Magos Henrik Milán

III.             III. Landesz Zsolt

IV.             IV. Juhász Áron

V.                V. Oravecz Anna

VI.             VI. Juhász Levente

 

Ifjúsági:

I.                   I. Holecz Márk

II.                II. Teknős Tamás

 

Nők:

I.                   I. Velki Istvánné

II.                II. Sajóvölgyi Béláné

 

Férfiak:

I.                   I. Pásztor László

II.                II. Erdélyi Ferenc

III.             III. Teknős András

IV.             IV. Pistyúr József

V.                V. Csábi Béla

VI.             VI. Dudás Attila

 

A horgásztanya klubhelyisége megtelt élettel. Az eredményhirdetés következett, ahol a titkár úr gondolatai után a versenyfelelősünk ismertette az eredményeket és Deák László elnök Úr átadta a díjakat és ajándékokat. Az eredményhirdetést követően a finom ebéd mellett fiatalok és idősebbek közösen értékelték a verseny adta élményeket, beszélték meg a horgásztársadalom főbb témáit. Ebéd után tombolahúzásra is sor került, számos nyeremény gazdára talált, melyeket Veres István töretlen lelkesedéssel adott át a soron következőknek.

 

Köszönet a szervezőknek!

 

Az esőben helytálló vezetőségi tagoknak és segítőiknek, az előkészületben résztvevők közül a horgászhelyek kitűzésében, a horgásztanya rendbetételében és tisztántartásában résztvevőknek, a finom ebéd elkészítőinek, az eredeti állapot visszaállítóinak…

 

Egyszóval mindenkinek, aki aktív tevékenységével hozzájárult a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület 62. történelmi horgászversenyének sikeres lebonyolításához. Külön köszönet a Bagó családnak önzetlen felajánlásaiért, hiszen nekik köszönhetően egy versenyző sem távozhatott üres kézzel!       

                     

Köszönet a résztvevőknek a díjazásban részesülteknek külön gratulálunk.

 

Legyen jó példa előttünk gyermekeink által tanúsított lelkesedés és kitartás!

 

Büszkék lehetünk rájuk!


2014.04.25. Meghívó


2014.03.27. Ponty telepítés az Ipolyba

Ponty telepítés az Ipoly folyón 2014.03.27-én történik a megszokott helyeken. /Nógrádszakál, Őrhalom, Balassagyarmat, Ipolyvece/


Felhívom a horgásztársak figyelmét a fogási napló pontos vezetésére és a napi kifogható és megtartható mennyiségi korlátozások betartására.
Deák László Ipoly Szakbizottság Elnöke


2014.03.08. Megtartotta éves küldöttgyűlését egyesületünk

<<<Fotógaléria itt!>>>

 

2014. március 08-án került sor egyesületünk éves küldöttgyűlésére. A jó idő és a szombat délelőtti elfoglaltságok ellenére határozatképes létszámot állapíthatott meg Deák László elnök úr, aki a megnyitón külön köszöntötte Balla Árpádot, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnökét és köszöntötte a megjelent hölgyeket is. Az rendezvényen részt vett a szlovák horgászegyesület képviselője is. A bevezetőt az elhunyt horgásztársakra való megemlékezés követte, majd a napirendi pontok elfogadása után az elnöki és szakterületi beszámolók következtek. Az elnök úr ismertette a vezetőség 2013 évben végzett munkáját, az egyesület szervezeti életét, minden nehézséggel és eredménnyel egybevetve.

Az egyesület horgászmestere, Juhász János vázolta a verseny csapatok elmúlt évi eredményeit, kiemelve az évközben is ismertetett Bagó László és Szaniszló Máté világbajnokságon való szereplését, valamint az Ipoly folyóba történő telepítés részleteit.

A felügyelő bizottság elnöke, Nemecsek Péter beszámolt a bizottság munkájáról, az egyesületi tevékenység felügyelete során tett megállapításokról, majd Aradi István, a fegyelmi bizottság elnöke ismertette az elmúlt év fegyelmi helyzetét.

Lelovics Zoltán, az egyesület titkára részletezte a 2013 évre tervezett költségvetés alakulását, és ismertette a 2014 évre vonatkozó tervezetet. Kiemelte, hogy a létszámcsökkenés és a növekvő banki kiadások ellenére sikerült pozitívan zárni az elmúlt évet, fontosnak nevezte az 1% adófelajánlásokat és új tételként említette a horgásztanya felújítására fordítandó kiadás tervezetét. Beszámolója végén megköszönte a fegyelmet, kiemelve Deákné Kókai Angelika lelkiismeretes és részletes dokumentálását.  

A beszámolókat a küldöttek egyhangú többséggel elfogadták, majd a Henosz elnökének tájékoztatóját követően egyesületünk elnöke válaszolt a feltett kérdésekre, reagált a felvetésekre. A küldöttek által megerősítésre került a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület jelölő bizottsága, figyelemmel a jövő évben esedékes tisztségviselők választására. Elnök úr megköszönte az elmúlt évben végzett munkát és a küldöttgyűlést bezárta.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, 2014-ben is eredményes horgászatot kívánunk!


2014.01.08. Keszeg telepítés az Ipolyba

Nm-i Szövetség 2014.01.06-án az Ipoly folyón keszeg telepítést hajtott végre, mintegy 28q-át.

Telepítési helyek: Nógrádszakál, Balassagyarmat, Ipolyvece.


2014.01.02. B.Ú.É.K!

Minden kedves horgásztársunknak eredményekben és sikerekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánunk!

Az egyesület vezetősége nevében: Deák László elnök


 

<<<Visszalépés az archívumhoz>>>